Spis riktig mens du trener

Personlige trenere må lære seg mye om kosthold, av den enkle grunnen at det å spise riktig eller galt kan være alfa og omega for den som trener mye. Mange sliter med å gå ned i vekt, uvitende om at det er fordi det ikke spises riktig. Dette gjelder ikke bare mengden mat, men også typen mat du spiser.

En dyktig personlig trener vil hjelpe deg med å spise både de riktige mengdene og den rette typen mat til nøyaktige tidspunkter på døgnet, og meieriprodukter vil helt sikkert være en del av dette programmet. Meieriprodukter er nemlig veldig naturlige produkter, og jo mindre behandlet maten er, jo bedre er den vanligvis for kroppen. Rene og ferske kjøttstykker er for eksempel sunnere enn kjøttdeig eller kjøttfarse, som har blitt behandlet på fabrikker og tilsatt ulike stoffer.

Meieriprodukter kan inntas i mange former

For den som ikke bare vil spise sunt og riktig, men også nyte maten, er meieriprodukter et godt valg. De finnes nemlig i så mange varianter at det er lett å finne noe man liker. Ost er et av de mest tradisjonsrike og allsidige påleggene som finnes i Norge, og få ting smaker så godt som vellagret ost og paprika på en skive med grovt, nybakt brød.

Yoghurt kan spises som en egen rett, men også brukes som tilbehør til brødet. Yoghurt kan også fint tilsettes i en smoothie eller en fruktsalat som ellers bare består av fruktene du liker. Det finnes også yoghurt-is med mange forskjellige smaker.

Meieriprodukter inneholder i tillegg karbohydrater som gir deg mye energi mens du trener, og er også godt for restituering etter treningen på grunn av proteiner og fettsyrer. Noen tror kanskje at å trene mye og spise lite vil garantere vektnedgang, men det vil snarere føle til utmatting, siden kroppen har en tendens til å gå i «sparemodus» når den ikke tilføres nok energi.

Scroll to top