Flere typer ferier

Storbyferier er kanskje den mest vanlige ferieformen til mange nordmenn, av flere grunner. Det er lett å finne overnattingsmuligheter i en storby på grunn av de mange hotellene, det er byene som har de fleste severdighetene, og de store flyplassene ligger ofte nær storbyene slik at reisetiden blir kort.

I reisekataloger finnes det mange «pakketurer» med ferier og reiser av alle mulige kategorier, men det er også fullt mulig å bestemme og ordne med alt selv. For de som bor i Norge er det også mange muligheter til å finne ro i sjelen uten å måtte booke overnatting noe sted, det er nemlig bare en kort kjøretur til villmarken.

Oppe i fjellene er det ingen støy fra maskiner og motorer, og takket være allemannsretten kan hvem som helst ta med seg sovepose og telt ut i naturen. Med et rimelig fiskekort og enkelt fiskeutstyr kan også middagen være sikret.

Fjellturer i Norgeer noe helt spesielt, enten du er turist eller fastboende

I Lofoten finnes det utrolig mange fjell som man kan komme seg til med en kort kjøretur og litt klatring, og opplevelsen av naturen her blir helt spesiell, siden mange av fjellene stuper rett ned i havet. Legg til en god dose midnattssol også, og det er duket for en fjelltur som vil gi en spektakulær opplevelse du ikke finner noen andre steder i verden.

Hemsedal er også et sted hvor det er lett å komme seg opp i høyden grunnet heisene som er i bruk året rundt, og det er også mulig å komme seg raskt til Jotunheimen som er Norges største fjellkjede. Her kan frisk luft og rent fjellvann pluss Norges høyeste topper nytes året rundt.

For de som bor nær hovedstaden er det vanskelig å komme seg opp på fjellet uten å måtte kjøre et godt stykke, men det er også flere villmarksområder like ved Oslo. Mange steder på Østlandet kan man se Gaustatoppen langt i det fjerne, og med den utsikten er det lett å legge dagliglivets mas og kjas bak seg.

Scroll to top