Et av Norges mest innholdsrike områder

De som tar kjøreturen fra Oslo til Hemsedal om vinteren vil nok ofte oppleve å ligge bak biler med danske registreringsskilt. Dette er fordi Hemsedal er en populær destinasjon for danskene, det er jo som kjent vanskelig for dem å finne gode skibakker i sitt eget hjemland.

Hemsedal har mange løyper som passer for alle slags ferdighetsnivåer, alt fra barnebakker til bratte løyper som krever gode ferdigheter. Mange liker best å cruise rundt i de blå løypene, for eksempel fra Roniheisen og Tinden hvor bakkene ikke er altfor bratte. Andre igjen foretrekker hopp

som gjør at de kan forbedre triksene sine, og Hemsedal har et glimrende tilbud for de som vil ha det spektakulært. I det siste har også Hemsedal opprettet en Fun Slope hvor det blant annet kankjøres i små terrengløyper og under broer, alt for at skikjøringen skal bli en morsommere opplevelse.

Det er selvfølgelig muligheter også for de som foretrekker langrenn – her er nemlig mil på mil med løyper hvor du kan lange ut i ditt eget tempo og nyte naturen og utsikten.

Løypene er ikke bare i bruk om vinteren. Om sommeren er det syklister som traverserer i full fart ned bakkene. De fungerer også som gode stier for turgåere som vil komme seg opp i høyden. Alle løypene er nemlig godt skiltet, slik at man alltid vet hvor man er.

Sommeraktivitetene i Hemsedal er like eksotiske og spennende som vinteraktivitetene

De som har hytter i Hemsedal vet selv at det er minst like attraktivt å være der om sommeren, da det kryr av tilbud for den eventyrlystne. Mountain carting er det nye som er ganske unikt for Hemsedal, og kan utføres i alpinbakkene om sommeren. Da sitter du på en slags trehjulssykkel som nesten ser ut som en gokart. Pedaler trengs ikke, siden det bare er nedoverbakke og farten kan bli stor. Farten reguleres med bremsene, og det er kanskje unødvendig å si at man kan ha mye moro med disse syklene.

Fjellklatring er ikke noe problem her i fjellheimen, og det er veldig god trening å drive med klatring, siden du må bruke hele kroppen og alle de store muskelgruppene. Fjellklatring kan være utenfor manges komfortsone, og dette gjør at du får utfordret deg selv og kan utvide horisonten din.

Hesteridning er noe som kanskje spesielt interesserer jenter, men tilbudene er selvfølgelig åpne for alle. Hesteridning kan i likhet med kano- og kajakkpadling gi en følelse av nærkontakt til naturen, og når du lærer deg signalene som må til for at hesten skal lystre får du også nærkontakt med disse store og vakre dyrene. Hemsedal har mange løyper som er tilrettelagt for turer med hest, og dette kan fort bli inngangsporten til en flott naturopplevelse.

For de som insisterer på å gå på ski selv om sommeren er det gode muligheter for rulleski. De kan leies på stedet, eller du kan ta med dine egne. Løypa er kupert slik at du får variert trening, og den er i tillegg sentralt plassert i Hemsedal sentrum. For den som liker skiskyting er blinkene på skytebanen åpne både om sommeren og vinteren, siden løypa også er i bruk når det er snø på bakken.

 

Scroll to top